13.05.12 г.

Италианска зукини супа с босилек

Пролет е.. сезона на всичко зелено, всичко полезно и витаминозно. Е не е сезона на зелените тиквички, ама какво да направя като ми се приядоха прясни :)
Нужните продукти:
3-4-5 тиквички (според големината)
1 глава лук
3 скилидки чесън
пресен копър
пресен босилек
2 с.л. зехтин
сол
черен пипер
бульон

Слагаме зехтина да се загрее в тенджерка и нарязваме лука на много ситно. Нарязаният лук и смачканите скилидки чесън слагаме в зехтина да се запържат за 5 мин. През това време нарязвате тиквичките на кубчета. Тъй като аз нямам пасатор, който се използва след като супата е готова, директно в началото наситних тиквичките на кухненски робот - пак стана крем супа.




















След като нарежем тиквичките ги изсипваме в тенджерата и доливаме 2 литра вода и бульончето. Нарязваме босилека и копъра и ги прибавяме заедно със солта и черният пипер. Така получената отровно зелена смес оставяме да се свари за максимум 30 мин на котлона.

Няма коментари:

Публикуване на коментар