13.06.12 г.

Дип от печени домати, чесън и цедено кисело мляко

Нужните продукти:
3 - 4 домата
няколко чери доматчета
5 - 6 почистени скилидки чесън
морска сол
зехтин
200 гр. цедено кисело мляко
пресен магданоз

Измиваме доматите и ги нарязваме на четвъртинки или осминки в зависимост от големината на доматите. Склидките чесън нарязвате на половинки също като чери доматите. В удобна тава слагаме хартия за печене а върху нея нареждаме доматите и чесъна.
Поръсваме с морската сол и няколко капки зехтин и запичаме докато започнат да изглеждат като сушени домати - за около 30-40 мин на 200 градуса.
След като поизтинат ги нарязваме на едри парчета и добавяме цеденото мляко към тях. Разбъркваме внимателно и поръсваме с пресния магданоз.









Няма коментари:

Публикуване на коментар