4.08.12 г.

Домашен Крънч

Нужните продукти:
300гр. пилешки гърди
питки
домати
марула
лук
1 лека майонеза
1 яйце
галета
сол
къри
сух магданоз
черен пипер
червен пипер
кимион
риган
чубрица
мащерка
мента
царевично нишесте


Първото, което трябва да направим е да мариноваме пиленцето и да го "забравим" докато нарежем останалите продукти. Гърдите се почистват и нарязват на ленти. В дълбока купа се слагат 2 с.л. царевично нишесте (има го в китайските магазини и не е скъпо, а аз лично го слагам във всякакви маринати, защото запазва месото сочно и крехко, независимо как го готвим) и 2 с.л. вода. Объркваме добре и прибираме в хладилника. През това време измиваме листата от марулката, нарязваме лука и доматите на кръгчета. В две купи си подготвяме галетата с всички налични подправки и разбитото на пяна яйце. Взимаме пиленцето овалваме го в яйце, след това в панировката и пържим в силно нагорещен тиган по около 3 мин. на страна.
Общо взето това е резултата :) Докато пържим пилето подготвяме и соса. В майонезата слагаме 1ч.л. сол, сух магданоз и мнооого малко чубрица. Изпърженото филе слагаме на хартия, за да попие излишната мазнина. Взимаме долната половинка на хлебчето и я намазваме със соса, следва листо марула, два резена домат, три - четири кръгчета лук, панираното филе, още лъжичка сос и финалното капаче. Ммм...










Рецептата е вдъхновена от тук, като съм променила някои неща, така че да съвпаднат с домашните вкусове :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар