22.02.13 г.

Крем супа от моркови и джинджифил

Нужните продукти:

500 г моркови
250 г картофи
1 глава кромид лук
20 г пресен джинджифил
2 с. л. олио
100 мл портокалов сок
750 мл пилешки бульон
100 г заквасена сметана
смлян черен пипер
магданоз




Морковите и картофите се обелват и се нарязват на дребни кубчета.Лукът се почиства и се нарязва на дребно.Джинджифилът се почиства и се настъргва на ситно ренде.Лукът се задушава в 2 с. л. олио до омекване.Прибавят се морковите, картофите, джинджифилът и се задушават 5 минути.Заливат се с портокаловия сок и бульонът. Супата се кипва и огънят се намалява.Оставя се да къкри 20 минути или до омекването на зеленчуците.Супата се пасира и се прибавя заквасената сметана.Морковената крем супа с джинджифил се разбърква и по желание се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар