20.05.13 г.

Пълнен сладък хляб

Нали вече си седя по цял ден в нас и общо взето само се чудя какво да забъркам. Всички идеи които съм имала някога сега имат достатъчното време да се изпълнят. За тази рецепта ми "помогна" Джейми Оливър, който сготви подобен хляб, но аз проспах рецептата и общо взето видях само външния вид :) ето я моята интерпретация на тема - хляб пълен с шоколад и останали в хладилника банани.



Нужните продукти:

3.5 гр. мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
2 с.л. зехтин
100 гр. кис. мляко
400 мл. хладка вода
400 гр. брашно (или колкото поеме)
3 банана
100 гр. течен шоколад
половин млечен шоколад
шепа стафиди (могат да бъдат заменени с ядки)

В дълбока купа слагаме маята и изсипваме захарта и солта. За около 2 мин. ще се втечни, тогава добавяме зехтина и киселото мляко, направено на айрян с водата. Към течната шупнала част прибавяме брашното по малко докато получим не лепкава смес. Прехвърляме тестото на плот/маса и го омесваме за 5 мин. след което го оставяме да почин докато подготвим плънката. Бананите нарязваме на кръгчета с дебелина около сантиметър - два, шоколада нарязваме на кубчета или ленти. Тестото се разточва на правоъгълник с дебелина около половин сантиметър и намазваме в единият край с течния шоколад. Върху него разпределяме нарязаните банани, поръсваме с твърдия шоколад и стафидите. Те могат да се заменят с някакви ядки - например орехи, но аз нямах под ръка.



 След като всичко  разпределено завиваме тестото на руло, а след това и на кръг. Прехвърляме в намазнена и набрашнена тава и печем 40 мин. на 200 градуса.







Няма коментари:

Публикуване на коментар