17.10.13 г.

Ризото с тиква и сушени доматчета


В сезона на тиквите и месеца на Хелоуин мама ми даде една хубава, малка тиквичка и реших да я използвам в две по-различни и необичайни рецепти.



Нужните продукти:                             

2 ч.ч ориз
150 гр. тиква
1 глава лук
50 гр. сушени домати
къри
сол
черен пипер










В тиган загряваме 2-3 лъжици олио и запържваме лука, нарязан на кубчета, докато стане прозрачен. Изсипваме ориза и го заливаме с 200 мл. топла вода. Докато ориза поеме водата нарязваме тиквата на малки кубчета. Прибавяме тиквата и отново доливаме 200 мл. вода. С последните 200 мл. вода прибавяме нарязаните сушени домати, кърито, пипера и солта, оставяме водата да изври и сервираме ризотото поръсено с пресен магданоз.


















Няма коментари:

Публикуване на коментар