19.07.15 г.

Тиквички по гръцки

Нужните продукти:                                         



Тиквички
Сол
Брашно
Ледено студена вода




Нарязваме тиквичките по дължина на тънко, може с белачка за картофи и ги слагаме в дълбока купа с много подсолена вода. Трябва да е силно солена, за да се овкусят тиквичките. След това ги прибираме в хладиника за час. Загряваме олиото и подготвяме всичко за пърженето. В дълбока купа изливаме водата, дори може да добавим кубчета лед, в ниска купа слагаме брашно (може да не слгаме много, за да не се навлажнява, а след няколко тиквички да досипваме). После следва бързата процедура - отцедена от солената вода тиквичка се набрашнява от двете страни, топва се бързо в ледената вода и се пържи до зачервяване. Получават се изключително хрупкави лодчици идеални за загребване на чеснов сос мммммм :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар