9.12.16 г.

Пица с блат от карфиол

С тази публикация започвам цяла нова глава в рецептите които използвам. Поради една или друга причина се налага да спазваме Нисковъглехидратен режим и като добавка не ядем и много други неща. Признавам първите 2 дни ми беше много трудно и си мислех, че с любимото ми готвене се приключи, но сега осъзнавам, че това далеч не е така, даже напротив :) Невъзможността да използваш определени продукти само те прави по-креативен !
                                  
Нужните продукти:                                              

карфиол
кашкавал
1 яйце
1-2 с.л. пълнозърнесто брашно
черен пипер
сол

Плънката за пица ще оставя на вас, защото нашата беше без домати и месо. Но можем да сложим всичко, което бихме използвали и за обикновена пица.
Накъсваме карфиола на розички и го слагаме в тенджера да се вари. Варим докато омекне, тестваме го с виличка. След като омекне прехвърляме в кухненски робот и добавяме всички останали съставки. Получената хомогенна смес разстиламе върху кухненска хартия и печем докато стане златиста. След това вадим, слагаме плънката и допичаме.

Няма коментари:

Публикуване на коментар