Нужните продуктите:
13 чушки(или колкото можете да натъпчете в гювеча)
2 ч.ч. ориз
200гр. доматено пюре
1 глава лук
1 морков
1 чушка
сол
копър
чубрица
олио Нарязваме лукът на кубчета и го задушаваме в малко мазнина заедно с моркова и чушката за около 10 мин. След това се добавя ориза, който се запържва също докато стане бисерен. Прибавяме доматеното пюре и вода, докато ориза удвои обема си. Маха се от котлончето и се започва сложната процедура по натъпкване на чушките. Аз изпозлвам спецификата малка лъжичка, голяма чушка :) След като ги напълним всички заливаме с вода и мааалко олио. Напълненият гювеч печем на 150 градуса 40 мин.
P.S. И пак изчакваме да изстине преди да го хапнем :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар