2.10.11 г.

Руло "Стефани", което не е руло




Нужните продукти:                                                              
750гр. кайма
250гр. гъби
4-5 средно големи картофа
2 моркова
200гр. кашкавал
1 глава лук
300гр. пуешка шунка (или друга по желание)
2бр. яйца
100гр. царевица                                                 




На дъното на форма с диаметър около 25см нареждаме пуешкото филе

Докато забъркаме каймата с подправките сваряваме картофите и морковите за около 30 мин или поне при мен бяха 30мин, защото ги мушнах в любимата ми пароварка

Докато чакаме картофките покриваме дъното на тавичката, т.е. върху филето, с половината кайма, в която сме сложили черен пипер, червен такъв, чубрица , сол и разни други аромати каквито имаме под ръка. Следва 1 пласт от нарязани на кръгчета картофи и лентички от моркови. След това пласт кашкавал и гъбки за разкош. Завършваме с насипана царевичка и шайбички лук, а върху тях чукваме двете яйчица.

Покриваме всичко с остатъка от каймата и печем на предварително загрята фурна около 50мин първо от  долу след това и от горе и от долу :)




P.S. По принцип е хубаво яйцата да са сварени и нарязани вътре, ама като съм заспала Мара и мааалко ги забравих :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар