В тези чудни, но невиждащи се кошнички от кори за баница ситуирах задушени зеленчучки в пароварката. Сложих картофчета, морковки, броколи и зелена и червена чушка. Цвят и разнообразие да има.
Докато задушавах зеленчуците навих маринованото пиленце на малки рулца със сирена. Още сутринта сложих пилешките гърдички в марината от соев сос, черен пипер, червен пипер, мед, горчица, чубрица и бира като предварително начуках пържолките, за да са по-крехки. Следващата стъпка е навиването - върху всяка пържолка наръсвате с чубрица и нареждате резени топено сирене, синьо сирене, пармезан и каквото имате под ръка. След като го навиете на руло фиксирате с клечки за зъби. Подреждате в йенска тава и отново наръсвате със сирена, за да получите сос, тъй като пилешкото по принцип е сухо месо и е по-приятно с някакъв сос. Пече се около 40-50 мин на 200гр.
Това е крайният резултат.
И малко снимки от различен ъгъл и такива с добавка от прекрасните пълнени гъбки :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар