27.10.11 г.

Една вечеря за скъпи хора :)

Понеже Васко и Лили казаха, че от снимки не могат да разберат моите кулинарни умения, а и Васко не ми беше идвал на гости в квартирата, та и двамата направо си плачеха за вечеря в къщи :) Заложих на нещо по-скоро ефектно, отколкото сложно като приготовление и май останаха доволни..

В тези чудни, но невиждащи се кошнички от кори за баница ситуирах задушени зеленчучки в пароварката. Сложих картофчета, морковки, броколи и зелена и червена чушка. Цвят и разнообразие да има.










Докато задушавах зеленчуците навих маринованото пиленце на малки рулца със сирена. Още сутринта сложих пилешките гърдички в марината от соев сос, черен пипер, червен пипер, мед, горчица, чубрица и бира като предварително начуках пържолките, за да са по-крехки. Следващата стъпка е навиването - върху всяка пържолка наръсвате с чубрица и нареждате резени топено сирене, синьо сирене, пармезан и каквото имате под ръка. След като го навиете на руло фиксирате с клечки за зъби. Подреждате в йенска тава и отново наръсвате със сирена, за да получите сос, тъй като пилешкото по принцип е сухо месо и е по-приятно с някакъв сос. Пече се около 40-50 мин на 200гр.                                                              


Това е крайният резултат.
И малко снимки от различен ъгъл и такива с добавка от прекрасните пълнени гъбки :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар