21.10.11 г.

Студентски гювеч (демек гювеч с остатъчни материалки)

Нужните продукти:                                                  
1/2 кг. свинско месо (в случая джоланче)                                    
1/2 кг. картофи
1 средно голям патладжан
1 зелена чушка
1 червена чушка
100гр. зелен боб
100гр. жълт боб
1 глава лук
1 домат
доматено пюре
сол
черен пипер 



Първо разпределяме месцето на порции според вкусовите ни предпочитания, моето в случая е на нещо като стегнато квадратче. Слагаме го да поври малко в тенджерка на котлона - около 20мин. През това време белим картофите и ги режем на лентички по около сантиметър. Чушките, боба, патладжана, лука и доматите режем на квадратчета, кръгчета или ромбчета, въобще както ни е лицеприятно. За мен гювеча е една селска манджа, за това не гоня еднаквост и прекрасни размери, а карам по на едро. Всичко едро нарязано слагаме в тава, добавяме вече свареното месо и поръсваме със сол, черен пипер и олио на вкус. Печем 20 мин от долу, а след това на от горе и от долу, докато се зачерви.

Няма коментари:

Публикуване на коментар