Нужните продукти:
за закваската:
2 ч.л. суха мая
200мл. топла вода
1/2 ч.л. захар
1 ч.л. сол
за тестото:
3 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. олио
1 кг. брашно
1 ч.л. сол
сусам
маково семе
чубрица
В купичка слагаме продуктите за закваската,объркваме добре,покриваме и оставяме за 10-15мин.,докато се появят мехурчета.
В купа смесваме брашното, солта, сусама и маковото семе и чубрицата и в средата правим малко кладенче. Прибавяме киселото мляко и олиото към закваската, изсипваме в кладенчето и бъркаме докато брашното поеме всичката течност. Омесваме тестото много добре, покриваме го с прозрачно фолио и го оставяме да фтасва. Минимум 1 час, а ако го оставите като мен 4 часа, докато сладко си бъбрите с приятелка на чаша вино още по-добре. Само му подсигурете по дълбок съд за втасване, че моето за малко да го събирам от плота.
това на 200гр докато се зачерви.
..по рецепта от блога на Нордина..
Няма коментари:
Публикуване на коментар