15.11.11 г.

Къпкейкс със сърчица



Нужните продукти:


за сърчицата
1 яйце
3 с.л. брашно
3 с.л. пудра захар
1 ч.л. сода
червена сладкарска боя




за къпкейкчетата
2 яйца
1 натурален шоколад
100 гр кафява захар
100гр масло
4-5 с.л. брашно
2 ванилии
4 бисквити Орео
1 бакпулвер

Първото което приготвяме е блата, от който ще изрежем сърчицата. В съд забъркваме яйцето,прибавяме захарта, след това брашното със содата. бъркаме до получаване на смес без неразтворено брашно. След това слагаме сладкарската боя - количеството зависи от това колко наситен цвят искате да получите. Аз сложих на върха на една чаена лъжичка, за да получа хубави червени сърчица. Мушкаме сместа в загрята фурна на 200гр за 20 мин.



През това време объркваме сместа за кексчетата по познатият начин - течни продукти първо,към тях сухите и накрая бисквитките. Значи бъркаме яйцата със захарта,добавяме разтопения шоколад с маслото. Прибавяме им и брашното с бакпулвера и ванилиите. След като объркаме всичко това добре слагаме и едро натрушените бисквитки.






Следва най-сложната част :D Прикрепянето и пълненето на формичките. От изпечената червена смес изрязваме прилично изглеждащи сърчица, желателно е да са с по-малки размери от хартиените чашки, защото има възможност сместа да не ги покрие от горе. Сърцето се слага в средата, а от двете му страни внимателно изсипваме кексовата смес с лъжичка. След като някак си успеем да ги натъпчем, ги печем 20 мин в предварително загрята фурна на 180-200гр.




























P.S. Ако си наклоните главата на ляво и си присвиете очите почти ще видите,че червните точки в къпкейкчетата са сърчица...другия път ще постигна повече прилика :D

Няма коментари:

Публикуване на коментар