4.12.11 г.

Гроздов тарт с карамелена коричка

Нужните продукти

150 гр. меко масло
80 гр. пудра захар
1 яйце
300 гр. брашно
настъргана кора от 1/2 лимон
1 ванилия
150 г. кафява захар
200гр. сладко от грозде



 Разбийте маслото със захарта,сложете яйцето,лимоновата кора и ванилията. Прибавете брашното и омесете меко тесто. Намаслете тавата, в която ще печете и поръсете с брашно. Оформете маслената кора и направете борд отстрани. Набодете добре с вилица и изпечете до порозовяване в предварително загрята на 170* фурна.



След като се изпече коричката подредете сладкото върху нея. Разтопете кафявата захар до получаване на карамел и го излейте върху сладкото. След като изстине се насладете :)))

P.S. Тарта е импровизация върху тарта на Йоли.

Няма коментари:

Публикуване на коментар