5.02.12 г.

Мъфини с ябълки, канела и орехи

Нужните продукти:
3 -4 ябълки (зависи от големината им)
60 гр. масло
2 яйца
250 гр. захар
250 гр. брашно
1/2 ч.л. сол
бакпулвер
канела
индийско орехче
джинджифил
орехи


В купа разбиваме яйцата с разтопеното масло, прибавяме и захарта. Към течната смес добавяме брашното с бакпулвера, канелата, индийското орехче, джинджифила и солта. Прибавяме сухата смес на няколко пъти като бъркаме до получаване на хомогенна смес. Режем ябълките на малки кубчета и ги добаявяме към "тестото". Накрая добавяме натрошени или нарязани орехи. Разпределяме сместа във формичките като ги пълним около 1/3-та. Печем до порозовяване на крайчетата, около 12 мин. на 200 гр.


Охлаждаме готовите кексчета на решетка и ги  сервираме с топъл билков чай :)









5 коментара:

  1. Едно от нещата...сега ще кача и кренвиршките :))) ама видя ли ми хубавия чайник <3

    ОтговорИзтриване
  2. Е как?! Забелязах го преди кексчетата! :)
    Добра композиция! :)

    ОтговорИзтриване
  3. А Симо ни се подиграва, щото аз не съм можела да снимам, а ти да готвиш :(

    ОтговорИзтриване
  4. И това също беше вкусно, даже и на закусчица :)

    ОтговорИзтриване