7.02.12 г.

Пилешки руладини

Нужните продукти:
4 пилешки филета
кисели краставички
пуешка шунка
топено сирене
пармезан
250 гр. гъби
2 моркова
1 глава лук
3 стръка розмарин
сол
черен пипер
зехтин





Първо е много важно да начукаме филенцата и да ги направим не по - дебели от 5 мм. След като ги начукаме всички ги слагаме в марината от горчица, червено вино, сол и черен пипер. Хубаво е да останат така поне час, ако може повече, още по - добре :)
След мариноването слагаме филенцето в/у свежо фолио и в единият край нареждаме резени шунка, нарязани кисели краставички и топено сирене. После навиваме филето и го фиксираме  склечки за зъби. Първо вече готовите руладини запържваме за по минута - две в тиган без мазнина, а след това ги прехвърляме в тавата за печене.
Около руладините нареждаме цели гъбки, лук на полумесеци и моркови. Месото поръсваме с пармезана, а зеленчуците с малко сол. Заливаме със сехтин и малко вода и прибираме във фурната за 30 мин. на 200 градуса.


























3 коментара: