5.04.12 г.

Медени пържоли


Ден 17 – Белтъчен ден...

Нужните продукти:
500 гр. не мазно свинско месо
2 – 3 големи глави лук
200 гр. броколи
200 гр. карфьол
4 – 5 моркова
топено сирене
пилешки бульон
бял пипер
червен пипер
черен пипер
зехтин

за маринатата:
лимон
мед
дижонска горчица
бира
сол

Разпределяме свинското на пориции според това как ни е удобно, и нежно поначукваме получените пържолки между кухненско фолио. След като ги начукаме ги преместваме в купа, където ще се погушкат поне час с маринатата. Изстискваме 1 лимон, 1 лъжичка дижонска горчица, 2 лъжици мед, щипка сол и чаша бира. Всичко това поразмесваме с пържолките и ги оставяме на спокойствие за час.

През това време може да подготвим лука и гарнитурата от останалите зеленчуци. Лука се реже на прости полуфилийки, а останалите на не много дребни чаркалаци, защото ще ги задушим за малко, колкото да омекнат. Аз лично броколите, карфьола и морковите ги минах на пароварка за 15 мин.
Взимаме дълбока йенска чиния и нареждаме 1 ред лук на полумесеци, пържолите извадени от маринатата, топено сирене на кръгчета, поръсваме с всички подправки и загръщаме в остатъка от лука. Следва печене с обдухване за 60 -70 минути на 160 градуса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар