14.05.12 г.

Витата баница на мама

Нужните продукти:                                      
200 мл. прясно мляко
сирене
1 жива мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
брашно (колкото поеме)
1/2 масло




Кубчето мая се разтваря в лъжичката захар и лъжичката сол. Когато стане меко добавяме маслото и разбъркваме. Когато стане хомогенно изсипваме затопленото, в микровълновата мляко. Следва постепенно добавяне на брашно. Тестото трябва да стане еластично и не лепкаво. Режем топче с размера на юмрук и го разточваме на кръгче, по желание може да намазним кръгчето с олио/масло/зехтин и разпределяме натрошеното сирене. Завиваме на руло и осукваме леко. Подреждаме в тавата във формата на кръг. Слагаме в печката на 100 градуса за 10 мин да втаса. След това увеличаваме на 200 градуса докато се зачерви от горе. След като я извадим от печката напръскваме леко с вода и покриваме с кърпа.








Няма коментари:

Публикуване на коментар