6.06.12 г.

Ориз със зеленчуци и яйце по китайски

Нужните продукти:
ориз
чушки
моркови
лук
кълнове от соя
зеле
соев сос
олио


Слагаме ориза да се вари отделно. През това време нарязваме зеленчуците - чушките и зелето на лентички, морковите на жулиени, лука на полумесеци. В дълбок тиган загряваме олиото и слагаме зеленчуците да се позапържат за 5 - 6 мин. Прибавяме 2 супени лъжици зехтин и объркваме всичко. Добавяме свареният ориз и разпъркваме всичко, за да смесим вкусовете. След това правим празно кръгче в средата, където слагаме разбитото яйце. Изчакваме минута, за да стегне яйцето и започваме да го накъсваме с дървената лъжица, омесваме го с ориза и добавяме кълновете. Още 3 мин и 2 лъжици соев сос по-късно и сме готови :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар