9.07.12 г.

Трицветни фузили Aglio e Olio

Нужните продукти:
1 пакет фузили
1 глава чесън
зехтин
сол
червен пипер
магданоз
пармезан за поръсване



Сваряваме пастата според указанието на пакета. През това време почистваме чесъна и го нарязваме на тънки филийки. В дълбок тиган слагаме зехтина, колкото да покрие дъното на тигана, и слагаме чесъна да се запържи до зачервяване. След като чесъна порозовее прибавяме 2 чаени лъжички червен пипер и намаляме котлона. След 30 секунди изсипваме черпак от водата, в която сме варили пастата и прехвърляме и нея самата в тигана. Бъркаме 5 мин. докато пастата се овкуси със соса. Прехвърляме в чиния и поръсваме с ситно нарязан магданоз и настърган пармезан.











Няма коментари:

Публикуване на коментар