20.11.12 г.

Цариградски кюфтенца

Нужните продукти за 2 порции:           

200 гр кайма
1 глави лук
1 моркова
1 кг картофи
1 филия  бял хляб
5-6 с.л. прясно мляко
3 с.л. стафиди
сол
черен пипер
кимион
магданоз
брашно
150-200 мл прясно мляко
60 гр. масло
сол на вкус
50-60 мл олио
50 мл. червено вино
2 с.л. червен пипер

Всички картофки без един се сваряват за около 40-45 мин и се пасират/намачкват за пюре с прясното мляко, маслото и малко сол. В купа смесваме каймата със ситно нарязаният лук, настъргания морков и картоф. Филията хляб се накисва в млякото и се натрошава също вътре. Добавяме подправките - може и други, каквито харесвате и омесваме добре всичко. Оформят се топчета, колкото топче за пинг понг, като в средата се поставя по 1 стафида. Овалват се в брашно и се пържат до покафеняване. След като се разпредели картофеното пюре и се наредят кюфтенацата върху него, можете да ги залеете със сос от олио, червено вино и червен пипер - запържени за минута - две.

Източник: http://fkusno.com/?p=1574

Няма коментари:

Публикуване на коментар