20.11.12 г.

Канелони болонезе

Една страхотна италианска паста в български вариант :)


Нужните продукти:
1 пакет канелони
300 мл. доматен сос (или млени домати)
250 гр. телешка кайма
200 гр.кашкавал
150 гр. извара (или сирене рикота)
1 глава стар лук
1 морков
3 - 4 скилидки чесън
босилек
риган
сол

Настъргваме моркова, а лука наситняваме на малки кубчета. Слагаме ги в малка тенджерка (по принцип може и в тиган, но ми е по-удбно да направя целия сос в тенджерка) и ги задушаваме, докато лука стане прозрачен. Тогава добавяме и чесъна за минута, а след него каймата. Каймата се бърка със зеленчуците докато стане на трохи и посивее. След това се изсипват доматите обърква се и се оставя да кипне. Добавяме изварата  и всички подправки, за предпочитане е да са свежи, защото вкуса е по-добър, но може и със сухи. Получената смес пълним в предварително наредените в тавичка канелони. Нареждаме ги легнали и леко повдигаме единият край където с лъжичка натъпкваме плънката. Това което е останало се излива върху канелоните като целта е да ги покрием напълно. Пекат се на 200 градуса с вентилатор за 30 -35 мин, след това се поръсват с настърганият кашкавал и се допича.



















Няма коментари:

Публикуване на коментар