9.04.13 г.

Бьоф Строганов

Бьоф Строганов (на английски език - Beef Stroganoff, на руски език - Бефстроганов) е ястие, което в най-простия си вариант представлява крехко телешко месо със сос от гъби и заквасена сметана, сервирано с гарнитура от сварен ориз или макаронени изделия. Руският Бьоф Сторганов се сервира обикновено с юфка или елдена каша. Може да се сервира и с картофи. Сосът обикновено съдържа повече сметана, поради което има бял до сив цвят за разлика от познатия в САЩ и Китай кафяв сос.


Нужните продукти:

300гр. Телешко (от бут без мазнини)
2 глави червен лук
2 скилидки чесън
1 зелена чушка
1 червена чушка
1 с.л. олио
2 с.л. червен пипер
2 с.л. червен винен оцет
200 мл. Телешки бульон


Нарязваме лука на полумесеци и го запържваме докато омекне, след това добавяме наситненият чесън с червения пипер. Оставяме 2-3 минути и добавяме нарязаните чушки, изсипваме и оцета и оставяме да ври около 5-8 мин или докато сместа се редуцира.

През това време подготвяме месото на жулиени и го изсипваме заедно с бульона.

Оставяме да ври поне 30 мин и малко преди да дръпнем от котлона подправяме със сол и черен пипер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар