24.04.13 г.

Солена торта с блатове от моркови

Нужните продукти:
За блата:
250гр брашно
3 моркова
50 гр. Масло
3 с.л. кис. мляко
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 ч.л. сода
За плънката:
2 пак. Крема сирене
3 с.л. кис. мляко
4 яйца
Колбас
Сирене
Зелени маслини
Царевица
2 домата




Първото, което трябва да подготвим е блата, за целта трябва да имаме сварени и след това пюрирани моркови. Аз лично сварих в обща тенджера морковите и яйцата. След това в кухненски робот пасирах морковите с маслото до получаване на хомогенна смес. В купа пресяваме брашното със содата, солта и захарта и към тях добавяме морковеното пюре и киселото мляко. Объркваме добре, разпределяме в тава с подвижен ринг и печем 35 – 40 мин на 200 градуса. Докато блатовете се охлаждат  подготвяме плънката. От двете крема сирена, обикновенното сирене и едно настъргано сварено яйце объркваме „крем“. Нарязваме колбаса, яйцата на филийки, маслините на кръгчета. Във формата с падащо дъно слагаме 1 блат и го покриваме с един пръст от крема, отгоре нареждаме продуктите по избор и красота – царевицата, яйцата на кръгчета, маслините, колбаса. Слагаме втория блат и покриваме с остатъка от крема. Аранжираме с доматчетата и маслините.

Няма коментари:

Публикуване на коментар