8.06.13 г.

Кекс с пресни череши

Имах останали около 100 - 150 грама пресни, домашни черешки от градината на баба и дядо и реших да ги мушна в едно бързо кексче.


Нужните продукти:

100 - 150 гр. череши
200 мл. прясно мляко
400 гр. брашно
100 гр. захар
4 с.л. олио
1 бакпулвер

В дълбока купа смесваме прясното мляко с бакпулвера, към тях се добавя първо захарта а след това и олиото. Разбъркваме добре и започваме да добавяме брашното по малко, докато получим хумогенна смес. Черешите трябва да са почистени и преди да ги добавим към сместа ги набрашняваме добре, за да не изпаднат на дъното на кекса. Печем 45 мин. на 180 градуса.


Няма коментари:

Публикуване на коментар