13.11.13 г.

Торта с яйце и сирене в картофена коричка


Нужните продукти (за тава с падащо дъно 25,4см) :

4 яйца
3 средни картофа
300 гр. сирене
100 гр. кашкавал
1 глава лук
1 червена чушка
3 с.л. олио
половин връзка магданоз
10 гр. сол
10 гр. черен пипер


В купа разбиваме яйцата и към тях прибавяме лук на кръгчета или полукръгчета, чушка на кубчета, натрошено сирене и настърган кашкавал, подправките. Освен сол и черен пипер можете да използвате и други подправки, които предпочитате. Картофите се обелват и нарязват на тънки кръгове, толкова тънки, че да са полупрозрачни. В тиган загрявате 2-3 супени лъжици олио и буквално бланширате картофите, толкова, че да са минали термична обработка, но да не се пържат или да се втърдяват. След като картофите са готови с тях покриваме плътно форма с падащо дъно от долу и от страни, като се стараем да няма дупки, през които да изпадне плънката.


След като сме покрили всичко с картофите изсипваме плънката и я разпределяме равномерно.


Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса до втвърдяване на плънката, като последните 10 мин печем на горен реотан до получаване на хрупкава коричка.




Няма коментари:

Публикуване на коментар