15.12.13 г.

Френска лучена супа

Подгответе се за уникално изживяване за небцето и дълго плакане докато приготвяте тази супа :)



Нужните продукти:

1 кг. лук
100 мл. червено вино
1 литър пилешки бульон
1 с.л. брашно
1 ч.л. захар
1 ч.л. мащерка
масло

Първото което трябва да направим е да почистим и нарежем на кръгчета всичкият лук. Подгответе се за доста плач докато режете и разделяте лучените кръгчета. След като подготвим лука загряваме 2 лъжици масло в тенджерата. Задушаваме лука докато омекне, след това добавяме брашното и захарта и разбъркваме, за да не загори. Изливаме виното и бульона и оставяме да се вари около 30-35 мин. Малко преди да стане готова добавяме и мащерката и опитваме на вкус, ако е нужно, за да добавим сол. Сервира се с препечена филийка поръсена с кашкавал.



Няма коментари:

Публикуване на коментар