21.05.14 г.

Ягодов сладолед

Нужните продукти:



800 гр. Изцедено кисело мляко (или от мъжкото данонче)

500 гр. Ягоди

150 гр. Мед или пудра захар

1 с.л. прясно изцеден лимонов сок



Почистваме ягодите и ги пасираме в дълбока купа, като можете да си оставите няколко цели, за украса. В купа изсипваме млякото, към него добавяме пасираният плод и захарта, разбъркваме до получаване на еднородна смес. Можете да разпределите сместа в големи купи, в малки купи, сега продават и весели формички за сладолед на клечка. Аз използвах индивидуални на клечка, като ги украсих с ягоди на резенчета, а останалата смес сложих в голяма кутия и нарязах няколко ягодки на кубчета. Хубаво е самите ягоди да са нарязани на по-ситно тъй като при замръзването си, ако са на по-голени парчета губят вкусовите си качества и не са мн приятни за ядене. Слагаме във фризера за 3-4 часа и имаме вкусен, домашен сладолед, който хем е евтин, хем е по-здравословен от магазинните варианти.
 





















Няма коментари:

Публикуване на коментар