16.12.14 г.

Домашен пастет

Нужните продукти:                                                  

800 - 1000 гр. пилешки дробчета
1 глава лук
2 моркова
2 с.л. олио
100 гр. масло
магданоз
черен пипер
сол





Дробчетата се почистват и измиват, поръсват се със сол и черен пипер и се оставят в купа за 10-15 мин, или докато лука и морковите се задушат. Морковите се настъргват на едро ренде и се запържват в олиото. След 7-8 мин. добавяме нарязаният лук. След като зеленчуците омекнат се добавят дробчетата и нарязаният магданоз. Оставяме на котлона на средна степен докато се изпари течността, като е добре от време на време да се разбъркват, за да се сготвят равномерно и за да не загарят. След като течността се изпари се пасират с пасатор или кухненски робот, като се добавя маслото. Преди консумация се охлажда добре, за да се стегне.

Няма коментари:

Публикуване на коментар