8.01.15 г.

Лазаня с пресни кори

Нужните продукти:

1 опаковка пресни кори за лазаня (500 гр.)
300 гр. телешка кайма
1 глава лук
2 моркова
1 зелена чушка
200 мл. доматено пюре
зехтин
кашкавал
спармезан
черен пипер
босилек
риган
сол





Нарязваме лука, доматите и зелената чушка на дребно и ги запържваме в зехтина. След като зеленчуците омекнат добавяме каймата и я запържваме за 10-15 мин, след което добавяме доматеното пюре. Изключваме котлона и добавяме подправките.


 Приготвяме удобна тава и удобен съд, в който да потапяме корите. Загряваме вода до кипване и я сипваме в голям и плитък съд.Взимаме кора, потапяме я във водата за минута и я слагаме в тавата за печене, отгоре изсипваме от плънката с кайма, и редуваме докато останем без кори.



Последният ред завършва с плънка, а отгоре поръсваме с кашкавалите.



 Печем на 200 градуса за 35-40 мин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар