7.04.15 г.

Пилешка яхния с кнедли





Нужните продукти:

500гр. пилешко месо
2 глави лук
3 моркова
3 сладки картофа
250 гр. смесено със сода бяло брашно
125 гр. масло
олио
сол
мащерка

Сварете пилето, месото накъсайте, а бульона запазете. В дълбок съд поставете едро нарязаните лук и моркови и задушете за 4-5 мин. Добавете пилешкият бульон и нарязаните на кубчета сладки картофи и гответе 10 мин, след това сложете и пилешкото месо и подправките.



Изключете котлона и замесете меко тесто от брашното и маслото. Изсипете яхнията в тава или тиган, подходящи за печене, а върху нея наредете тестото нарязано и оформено на 12 топчета. Ако е необходимо долейте бульон и гответе 30 мин. на 190гр. докато кнедлите станат пухкави и зачервени.


Няма коментари:

Публикуване на коментар