7.04.15 г.

Пилешки тажин с нахут


Нужните продукти са съобразени с размера на моя тажин, защото е малък, но ако имате по-голям или смятате да готвите в друг съд можете да увеличите.

Нужните продукти:

4 пилешки бутчета
250 гр. сварен нахут
50 гр. зелени маслини с костилка
2 глави лук
1 лимон
3 с.л. доматено пюре
сол
червен пипер
зелен пипер

кус кус за сервиране

Слагаме тажина на котлона и изсипваме едро нарязаният лук и нахута. Подреждаме бутчетата и разпределяме маслините. Лимона нарязваме на четвъртини и го подреждаме до пилето.



Поръсваме с подправките и доматеното пюре и затваряме капака.



Задушаваме под капак за 50-60 минути. Сервираме върху кус кус. Аз моят го приготвям по следният начин - в купа изсипвам 1 чаша кус кус, който заливам с 2 чаши вряла вода или пилешки бульон (слагам и свежи подправки, ако рецептата изисква ). Покривам със свежо фолио и оставям докато напълно поеме течността.



Няма коментари:

Публикуване на коментар