500гр. ньоки
400 мл. доматен сос
100 - 150 гр. моцарела
зехтин
сол
за соса Чимичури:
сока на половин лимон
връзка магданоз
2 зелени люти чушки
зехтин
сол
Сваряваме ньоките в дълбока тенджера, щом изплуват са сварени. В дълбок тиган загряваме зехтин и прехвърляме ньоките да се запържат до златисто от двете им страни. През това време подготвяме доматеният сос - в отделен тиган затопляме до завиране доматите и ги оставяме докато останат без вода, добавяме щипка сол и пасираме. В блендер изсипваме всички съставки за соса Чимичури и ги пасираме до хомогенност. В дълбока купа сипваме от доматеният сос, добавяме хрупкавите ньоки, натрошаваме моцарела и заливаме с Чимичурито.
Няма коментари:
Публикуване на коментар