13.07.16 г.

Пинджур

Характерна леко пикантна разядка, която е много популярна в Македония.



Нужните продукти:

2-3 домата
1-2 патладжана
2-3 зелени чушки
2-3 люти чушки
магданоз
сол
черен пипер
оцет
олио

Количествата са примерни, тъй като пинджура може спокойно да се затваря в буркани за зимнина.

Нарязваме патладжана на филийки по дължина и го печем заедно с чушките или на скара или във фурна. След като се изпекат ги покриваме с фолио, за да се задушат и да ги обелим лесно. През това време обелваме доматите и ги нарязваме на кубчета. Слагаме ги в тиган и ги запържваме с олио, към тях добавяме нарязаните и обелени чушки и патладжани, Бъркаме докато течността се изпари и подправяме със сол, черен пипер и оцет. След като изстине поднасяме с нарязан магданоз и топъл хляб.

Няма коментари:

Публикуване на коментар