14.09.11 г.

Панирани пилешки крилца с корнфлейкс или със сусамВъпреки непредставителната снимка искам да ви кажа, че това е едно уникално вкусно нещо !!!

Аз съм от тези хора които от пилето могат да ядат само бялото месо. От кожичката ми е гадно,ако ще да е най-страхотно препечената на света. Не обичам кокалите, дори и да е най-добре обработеното пиле и месото само да пада. Дълго време Симо ми мрънкаше за панирани крилца. Аз,че ще ги сготвя, о да ще ги направя, ама няма да ги ям..Един ден чакахме поредните гости и се вдъхнових да направя 2 кила крилца,поне повече хора да ги уползотворят :) ...в последствие се оказа,че съм имала грешно мнение за пилето..

Нужните продукти за 2 кг крилца:
2 кг. крилца
за панировката:
брашно
бира
корнфлейкс
сусамово и маково семе
червен пипер
черен пипер 
сол

Охладените крилца накиснах в смес от бира,соев сос,една люта горчица (която понеже никой не яде се използва само за маринати),червен и черен пипер,сол и босилек. Босилека не знам защо,но просто имах в излишък.
Сместа за паниране варира в зависимост от това колко месо ще готвите. В средно дълбока,но широка купа изсипваме брашното,черния и червения пипер и солта. Към тях започваме да прибавяме постепенно бирата до получаване на хумогенна смес една идея по-гъста от смес за палачинки. Все пак целта е добре да прилепне по крилцето и да задържи и корнфлейксчетата.

Докато загреем фритюрника започваме да топим крилцата първо в сместа за паниране после в начукания корнфлейкс или сусам (който с каквото ги предпочита). Запържва се до златисто.

P.S. Не правете моята грешка да се опитате да си подготвите по- голямо количество крилца, за да може после само да ги подхвърляте във фритюрника. Защотоооо панировката остава залепнала за чинията :(

Няма коментари:

Публикуване на коментар