12.11.11 г.

Пълнено пиле

Нужните продукти:
1 пиле
ориз
300гр. гъби
1 глава лук
черен пипер
сол
чубрица
червен пипер
олио
вода

Подготвеното и изчистено пиле слагаме да се маринова във дълбока купа и го покриваме със сол, черен пипер, бира, вода и соев сос. През това време подготвяме ориза, с който ще пълнем пилето и ще сложим в тавата около него. Не съм написала точен грамаж на ориза, защото много зависи и от големината на пилето и от големината на тавата, в която ще го печете. В тиган запържваме първо лука, към него добавяме и гъбите. Оставяме ги да се позадушат под капак за около 15 мин и след това слагаме и ориза. Запържваме всичко и слагаме подправките -черен пипер и сол. Заливаме с около 700мл. вода и оставяме на котлона да побълбука.

След като се изпари водата от тигана и ориза се посвари започваме с пълненето. С лъжица от към дупето на пилето е най-удобно. Пълненото пиле слагаме в средата на тавата а отстрани нареждаме остатъка от плънката,заливаме с още вода и печем 30 мин. отгоре и от долу на 250гр. 15 минути преди да извадим пилето го намазваме със смес от олио,черен пипер и чубрица за получаване на златиста и ароматна коричка.






P.S. Снежно бялата част ориз е за Симо..щото той не обича гъби (...не го разбирам по тоя въпрос..)

Няма коментари:

Публикуване на коментар