11.03.12 г.

Ябълков щрудел

Нужните продукти:                                
1 опаковка бутер тесто
2 ябълки
200 мл. течна сметана
50 гр. захар
1 яйце
канела
ванилия
индийско орехче
джинджифил








Размразеното бутер тесто минаваме два - три пъти с точилка и разделяме на четири правоъгълника. В единият край правим прорези а в другият ще сложим плънката и ще ги залепим. За пълнежа затопляме сметаната в тенджера, след което прибавяме разбитото яйце. Двете ябълки нарязани на средно големи кубчета прибавяме към топлият крем и ги оставяме да побълбукат малко. Добавяме всички подправки - ванилия, канела, джинджифил и индийско орехче и малко захар. След като ябълките поомекнат ги разпределяме върху тестото, прихлупваме с края с прорезите и натискаме по краищата с вилица, за да не се разлепят докато ги печем. Запичаме ги на 200 - 250 гр. докато щруделите се зачервят. Преди да ги сервираме поръсваме с пудра захар.













Няма коментари:

Публикуване на коментар