16.09.12 г.

Крамбъл с праскови

Измина цяла една година от както пиша в този блог и събирам интересни,прости и весели рецепти. Нямам представа колко хора го четат, нямам представа дали съм помогнала на някого, или просто пълня интернет пространството с поредните глупости :D бе хубаво ми е да готвя, това си е моето местенце и обещавам, че ще продължавам да побликувам, дори само, за да гледа мама :)

Та по повод този хубав "рожден ден" и по повод на това, че Симо каза, че не правя сладки неща реших да разнообразя с нещо лесно, но и уж вкусно.

Нужните продукти:

300 гр брашно
100 гр захар
100 гр масло
60 гр фини овесени ядки
стафиди
праскови
сладолед за гарниране - с ванилов с шоколадов топинг беше чудесно

Прасковите се измиват добре и се нарязват на едри кубчета. Подреждат се на дъното на удобна тава, обикновено се прави във форми за пайове, аз го направих в керамична тавичка и стана чудесно. Поръсва се със стафидите. В дълбока купа смесваме брашното, захарта и овесените ядки и прибавяме маслото като го натрошаваме. Идеята е сместа да стане на трохи - нито течна, нито като тесто, а точно като на трохички. След това всички тези трохички се изсипват върху плодовете и се запичат до зачервяване на коричката.
















При сервирането се добавя сладоледа.


Източник: http://thegingerylemon.blogspot.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар