20.09.12 г.

Соленки с кашкавал и чили

Нужните продукти:                                                              
1 1/2 чаши настърган кашкавал
3/4 чаша брашно и още 3-4 лъж. за точене
4 с.л. меко краве масло
3 с.л. кисело мляко

1/2 ч.л. чили
щипка риган
едра сол за поръсване и чили или червен лют пипер




Всички продукти се смесват в дълбока купа и се омесват добре - на ръка или с миксер, както ви е удобно.



След това полученото тесто се премества на набрашнена повърхност, за да се разточи и изреже в нужната форма. Аз лично ги правих като дълги пръчици и най-удобно ми беше да късам малки топченца от тестото и да си ги разточвам до желаната големина. Може да се реже във всякакви форми просто тези са най-бързи, губи се най-малко материал, а и са по-удобни за държане :)



След като ги изрежем, ги прехвърляме в тава покрита с хартия за печене и печем 15 мин. на 180 - 200 градуса.

Взаимствано от http://pep-4o.blogspot.com/

5 коментара:

  1. Много са апетитни. Ох, така ми се приядоха соленки :D

    ОтговорИзтриване
  2. Аз да питам фурната предваротелно загрята ли трябва да бъде ?

    ОтговорИзтриване
  3. Моята по принцип загрява много бързо, но да - добре е да позагрее предварително :)

    ОтговорИзтриване