21.09.12 г.

Пилешка пържола със сумак

Вчера имах рожден ден. И въпреки че бях решила, че поне в един ден от годината трябва аз да съм най-важна пак не го спазих. За това пържолите са "лишени" от много подправки - защото Симо ги обича така.



Нужните продукти:

за пържолите:
2 бр. пил. пържоли
сумак
морска сол
черен и бял пипер
зехтин

за гарнитурата:
бял бланширан ориз
2-3 моркова
картофи
сол
бял пипер
розмарин
зехтин



Двете пържолки се почистват, изплакват се и се подсушават. След това много леко се начукват, защото все пак пилешкото е много крехко месо. След това се натъркват със смес от морската сол, белия пипер и сумака и от двете страни. Нареждат се в тавичка, а около тях се подреждат морковчетата нарязани на лентички. Поръсваме ги с розмарин,малко сол и пипер. Поливаме с 2 - 3 лъжички зехтин и доливаме с около един пръст вода. Пече се на 250 градуса за 30 мин. През това време варим ориза и картофите. Ориза се поднася чист, само с малко сол, а картофите на картофена салата или пюре.


Няма коментари:

Публикуване на коментар