1.10.12 г.

Боб или по-точно бърз боб

Жив и здрав да е човека, който е измислил полуготовият боб в консерви. От както го открих направо се преродих. Цялата драма около избирането на боба, евентуалното му неуцелване, кисненето 2 дни и дъъъъългото варене малко ме натоварваше. Не че съм се отказала напълно, но го предпочитам за по-бързо готвене. Най-добрите варианти, които лично съм открила на пазара са този на Хайнц и този на Карфур, дори съм ги смесвала и освен в цената друга разлика няма :)


Нужните продукти:
3 консерви червен боб по 400 гр.
2 глави лук
1 зелена чушка
2 моркова
олио
сол
розмарин
чубрица
самардала

Лукът и чушките се нарязва на ситни кубчета, а морковите на полумесеци. Слагат се в дълбока тенджера с малко олио и се задушават до омекване. След като зеленчуците са задушени изсипваме консервите и добавяме 2 чаши вода и подправките. Още 10 мин. на котлона и сме готови.

Няма коментари:

Публикуване на коментар