8.10.12 г.

Овчарски пай - Shepherd's Pie

Нужните продукти:                           
1 с.л. олио
1 глава лук
2 моркова
500 гр. кайма
1 - 2 с.л. доматено пюре
1 с.л. сос Уорчестър
600 - 700 гр. картофи
прясно мляко
краве масло
50 гр. кашкавал
сол
черен пипер



В тиган се сгорещява олиото и в него се изсипват нарязаните на кубчета лук и моркови. Запържваме ги за 10 мин. и добавяме каймата. Добавя се 300 мл. вода или някакъв бульон, соса Уорчестър, дом. пюре и подправките и го оставяме да кипне, след което се вари 25 - 30 мин.
 През това време варим картофите, от които приготвяме картофено пюре с млякото и маслото.
 Сместа от каймата се прехвърля в огнеупорна порцеланова тавичка или в йенска тава. Отгоре се разстила готовото картофено пюренце. Поръсва се с настърганият кашкавал, включваме фурната на 200 гр. и оставяме да се запече за около 15 - 20 мин. или докато кашкавала стане златист.

Няма коментари:

Публикуване на коментар