25.03.14 г.

Картофи по швабски


Ако търсите вкусно и лесно мезе, което да изпива много бира – това е вашето решение!


Нужните продукти:

600 гр. Картофи
300 гр. Шунка/бекон/немски вурст
2 глави лук
½ майонеза
½ кисело мляко
Копър
Чесън


Подготвяме картофите като ги нарязваме на кубчета около сантиметър – два големи. В дълбок съд загряваме около пръст олио и пържим картофите до зачервяване. През това време нарязваме лука на ленти/кубчета и колбаса на някаква произволна удобна форма. Лука се карамелизира, а колбаса се минава през топлинка колкото да си промени цвета. Докато изчакваме и последните картофи да се изпържат приготвяме соса. Смесваме майонезата, киселото мляко и чесъна и разбъркваме добре. В чиния подреждаме – ред картофи, които заливаме със соса, отгоре изсипваме лъжица запържен лук, лъжица колбас и гарнираме с нарязан копър. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар