Нужните продукти:
1кг - 1.5кг свинско месо без кост (плешка например)
4 - 5 моркова
1 глава лук
розмарин
сол
черен пипер
бира
Месото се почиства от сухожилия и разни други гадни екстри и с тънък и остър нож се филетира, така че да се получи голямо и тънко парче. След това се натърква със сол и черен пипер, слагаме 2 - 3 стръка розмарин и два цели моркова, разрязани на половинки. Следва сложната част - месото се навива на стегнато руло и с конец се овързва, за да не загуби формата си.
Така полученото руло от месото се прехвърля в загрят тиган и се запечатва от всяка страна до побеляване. Така ще остане сочно от вътре дори и при печенето.
След като запечатаме месото го прехвърляме в удбна за печене тава. Около него могат да се нарежат морковки и лук, доувкосяваме със сол и черен пипер, заливаме със стотина милилитра бира и стотина вода и оставяме в печката на 150гр. за 40 мин. След това усилваме на 200 гр. за още 20мин и е готово :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар