за пържолите:
2 бр. пил. пържоли
сумак
морска сол
черен и бял пипер
зехтин
за гарнитурата:
бял бланширан ориз
2-3 моркова
картофисол
бял пипер
розмарин
зехтин
Двете пържолки се почистват, изплакват се и се подсушават. След това много леко се начукват, защото все пак пилешкото е много крехко месо. След това се натъркват със смес от морската сол, белия пипер и сумака и от двете страни. Нареждат се в тавичка, а около тях се подреждат морковчетата нарязани на лентички. Поръсваме ги с розмарин,малко сол и пипер. Поливаме с 2 - 3 лъжички зехтин и доливаме с около един пръст вода. Пече се на 250 градуса за 30 мин. През това време варим ориза и картофите. Ориза се поднася чист, само с малко сол, а картофите на картофена салата или пюре.
Няма коментари:
Публикуване на коментар