2.09.12 г.

Shoyu ramen супа

Рамен е японска супа, дообработена от китайците. Има 4 варианта на супата в зависимост от приготвянето и използваните продукти - tonkotsu - бяла, млечна супа, типична за южна Япония. бульонът се приготва от свински кокали (варят се между 4 и 8 ч.), shoyu - на основата на пилешки бульон със соев сос, miso - на основата на 1 oт горните 2 упоменати бульона с паста от мисо, shio - бистра супа, солена,често сервирана с масло или царевица.
Нужните продукти:
400 гр. пилешки гърди
спагети рамен (могат да бъдат заместени с инстантни спагети)
3 моркова
1 стрък зелен лук
2 - 3 гъби
2 яйца
3 скилидки чесън
100 мл. соев сос
джинджифил
1 пилешки бульон
1 телешки бульон 



Почистваме пилешките гърди и ги разделяме на две. В тенджера слагаме 3те скилидки смачкани с нож, нарязаните моркови, гъбите, зеления лук и двете цели пил.гърдички. Изсипваме соевият сос, бульоните и джинджифила и включваме котлона на 5. Варим всичко минимум час.



Малко преди да мине 1 час от сваряването на пилето, сваряваме яйцата и спагетите в отделна вода. В купичка сипваме част от спагетите, добавяме малко от полученият бульон при варенето, пилето нарязано на ивички и разрязано на две яйце. Всичко това се поръсва с нарязаният на лентички зелен лук.



1 коментар: