Нужните продукти:
300гр. Телешко (от бут без мазнини)
2 глави червен лук
2 скилидки чесън
1 зелена чушка
1 червена чушка
1 с.л. олио
2 с.л. червен пипер
2 с.л. червен винен оцет
200 мл. Телешки бульон
Нарязваме лука на полумесеци и го запържваме докато омекне, след това добавяме наситненият чесън с червения пипер. Оставяме 2-3 минути и добавяме нарязаните чушки, изсипваме и оцета и оставяме да ври около 5-8 мин или докато сместа се редуцира.
През това време подготвяме месото на жулиени и го изсипваме заедно с бульона.
Оставяме да ври поне 30 мин и малко преди да дръпнем от котлона подправяме със сол и черен пипер.
Няма коментари:
Публикуване на коментар