Домашно, ръчно замесено, ръчно поръсено, хлебче с типово брашно...ако знаете как хубаво мирише...ммм...
Нужните продукти:
300 гр. типово брашно
150 гр. брашно тип 500
10 гр. сол
10 гр. захар
1 пак. суха мая (7 гр.)
1 яйце
1/2 кофичка кисело мляко
50 мл. олио
20 гр. ронена чубрица
20 гр. червен пипер
20 гр. самардала
20 гр. риган
В дълбока купа изсипваме двете брашна, в друга смесваме останалите продукти. Прибавяме мокрите към сухите продукти и замесваме меко тесто. Оставяме да втаса 15 мин. След 15 мин. сместа ще е удвоила обема си и я замесваме отново (набрашняваме плота при месенето и ако сместа лепне добавяме още малко брашно). След като я омесим за втори път я разточваме с широчината на тавата, в която ще печем. Моята форма е дълга 30см. а тестото навих 3 пъти. След като разточим сместа я покриваме с билки и подправки, каквито имаме под ръка - в моя случай: ронена чубрица, самардала, червен пипер, риган. Навиваме на руло и преместваме в намаслената тава. Печем на 200 градуса за 35 мин. Изваждаме и охлаждаме на скара.
Няма коментари:
Публикуване на коментар