10.12.14 г.
Пиле с лимон и мента и салата Табуле с кус кус / Lemon and Mint Chicken with Couscous Tabouleh
Нужните продукти:
За пилето:
1 кг. пилешко филе
2 скилидки чесън
1/2 чаша прясно изцеден сок от лимон
1/2 ч.ч. нарязани листа мента
2 с.л. зехтин
1 ч.л. бяла захар
За салатата Табуле:
1 ч.ч. пилешки бульон
1.ч.ч. кускус
1 връзка магданоз
1/2 ч.ч. нарязани листа мента
2 стръка зелен лук
150 гр. чери домати или обикновен домат
1 лимон
В дълбока купа смесваме олиото, сока от лимон, чесъна нарязан на ситно, ментата и захарта. Пилешкото филе нарязваме на удобни за шишчета парчета и прибавяме към сместа. Объркваме добре и нареждаме на дървени или метални шишчета. Печем на скара до готовност.
Стопляме пилешкият бульон до завиране. В дълбока купа изсипваме кускуса и го заливаме с бульона, покриваме със свежо фолио и оставяме 5 мин. за да поеме течността. През това време нарязваме доматите, лука, магданоза, ментата. Изсипваме ги в кускуса, овкусяваме със сока от лимон, сол, черен пипер и малко зехтин, и сервираме като канапе на шишчетата.
Ingredients
for the chicken:
1 kg.chicken breasts
2 gloves of garlic
1/2 cup lemon juice
2 tbs olive oil
1/2 cup mint leaves chopped very fine
1 tbs white sugar
for the couscous tabouleh:
1 cup chicken stock
1 cup couscous
1 cup of chopped parsley
1/2 cup mint leaves, chopped
2 green onions
150 gr. cherry or regular tomatoes chopped
juice of one lemon
Combine garlic, lemon juice, olive oil, mint and sugar in a medium bowl. Cut chicken into pieces, then place it to the mix. Put them on wooden or metal skewers and grill it.
Bring chicken stock to a boil. Add the couscous to the stock, put a lid on it and set aside for 5 minnutes. Cut and place the mint, onions, parsley and tomatoes. Add lemon juice, few tsp of olive oil, salt and pepper. Serve with grilled chicken.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар